Home Fudbal Senćani bolji od golubica

Senćani bolji od golubica

07/02/2019
Senćani bolji od golubica

06.02.2019 • 11:1211:15
Izvor: Dnevnik.rs

Turnir u malom fudbalu za pionire organizovalo je Udruženje Sport za sve opštine Senta, na kome je učešće uzelo osam ekipa.

U sportskoj hali u Senti nadigravale su se dve ekipe Sente, Kerver i ŽFK Spartak (Subotica), AFK (Ada), Kevi, Akademija “Njerš Ištvan” (Totovo Selo) i Jedinstvo (Bačko Petrovo Selo). Igralo se najpre u dve grupe po četiri ekipe gde su najuspešniji bili A tim Sente i fudbalerke ŽFK Spartak. U finalu Senćani su bili uspešniji od subotičkih “plavih golubica” 3:1. Golove za Sentu postigli su Glišić, Boroš i Fodor, a za Subotičanke Obradović.
Čak tri utakmice za krajnji plasman na turniru odlučene su izvođenjem penala. Za treće mesto ekipa Akadmije “Njerš Ištvan” je savladala AFK 3:2, za 5.mesto Kerver je bio bolji od Sente B 3:2, dok su za 7.mesto dečaci iz Kevija bili uspešniji od vršnjaka iz Bačkog Petrovog Sela 1:0.
Najbolji strelac sa devet golova bio je Marko Fodor iz A tima Sente, epitet najboljeg igrača ponela je Natalija Obradović iz ŽFK Spartak, dok je za najboljeg golmana proglašen Momčilo Vuletić iz A tima Sente.
Tekst i foto: M: Mitrović
Tagovi: turnir u malom fudbalu
06.02.2019 • 11:12


A zentaiak állították meg a szabadkai lányokat

A hétvégén a Sport Mindenkinek Egyesület szervezésében Zentán a sportcsarnokban kispályás labdarúgótornát tartottak, amelyen a házigazda két csapattal képviseltette magát, emellett jelen volt az adai AFK, a Kevi, a péterrévei Jedinstvo, a Nyers István Akadémia, illetve a szabadkai Coerver és a Spartacus leánycsapata.

A torna a csoportküzdelmekkel kezdődött, ahol a Zenta A gárdája, valamint a Spartacus lányai végeztek az élen, ezt követően a két csoportelső játszott a trófeáért. A fináléban a zentai fiúk 3:1-re nyertek a szabadkaiak ellen. A gólokat Glišić, Boros és Fodor szerezte, míg a Kék Galambok szépítő találatát Obradović jegyezte. A helyezésekért is külön csata folyt. A dobogó legalsó fokára a Nyers István Akadémia csapata állhatott fel, miután 3:2-re legyőzte az AFK-t. Ötödik a Coerver lett, ők a zentaiak B csapatát verték 3:2-re, míg a kevi fiatalok 1:0 arányban múlták felül a péterréveieket.

A torna díjátadóján a serleget és az egyéni elismeréseket a Sport Mindenkinek Egyesület képviseletében NagyLajos,BognárZsolt és RadivojMuškinja adták át. A gólkirály FodorMarko lett, a legjobb kapus MomčiloVuletić, a legjobb játékosnak járó díjat pedig NatalijaObradović vitte haza.

Slične vesti