Home Sportski Savez Sport za Sve

Sport za Sve

27/08/2016
Sport za Sve

Sport za Sve – Letnji dan pored reke Tisa 2016

Sport mindenkinek – Tiszai sportnap 2016


“Uključi se u igru“ na obalama reka i jezera V Letnji dan pored reke TISA u Senti

Udruženje „Sport za sve” opštine Senta i ove godine organizovao rekreativnu, sportsku i zabavnu  manifestaciju pod sloganom „Uključi se u igru“ na obalama reka i jezera, kao i predhodnih godina. Manifestaciju smo održali na štrandu sa banatske strane reke Tisa. Datum održavanja je bio 27.08.2016.g a  program je trajao od 14,00 do 20,00 časova. Glavni nosioci organizacije su bili: Sabo Paloc Nandor,  Klošak Judit, Radivoj Muškinja, Marta Šeregi, Svetlana Lečei i Nađ Lajoš. Osim njih je na sajmu organizaciju imali smo i 15 volontera koji su pomogali oko ozvučenja, zapisnika, suđenja, podela mekika,  flaširanih voda, prevoza stolova, stolica i sličnih aktivnosti.

Upravni odbor udruženja je u toku organizacije imao ukupno šest sastanaka. Na prvim sastancima odredili smo sportske i druge discipline i svaki član UO je u saradnji sa aktivistima dobio svoje zadatke. Posle manifestacije na sledećem sastanku UO, analiziraćemo naš rad, jer je i pored velikog truda ipak došlo do nekih manjih grešaka i propusta. Međutim, na osnovu povratnih informacija došli smo do zaključka da smo i ove godine uspešno organizovali ovu sportsku, rekreativnu, zabavnu manifestaciju, jer je oko 150  takmičara a pored njih i oko 50 plesača (Zumba, Fitness, Flamengo i muzički Bend Flashpoint) zabavljalo naše goste, kao i prisutne na plaži koji su uživali u našem programu. Prisutni su bili i aktivisti Prve pomoći  koji su merili krvni pritisak i davali raznorazne savete prisutnima. Učesnicima i plasiranim takmičarima uručili smo zahvalnice a pobednicima i kačkete, našim aktivistima i gostima u znak pažnje podelili smo majice i kačkete sa znakom manifestacije. Rezultat na ovoj manifestaciji uopšte nije bio bitan, bitno je bilo učestvovati, družiti se i uživati u lepoj prirodi kraj reke Tise.

Za organizaciju, kao i prošle godine, dobili smo materijalnu pomoć od Lokalne samouprave opštine Senta i od Saveza Sport za sve Vojvodina, pored napomenutih pomogli su nam: Javno Stambeno Komunalno Preduzeće Senta, Kulturno Obrazovani Centar „Turzo Lajoš”, Osnovna škola „Stevan Sremac” -RJ. „Turzo Lajoš”, SUR restoran „Grill” Senta.

Na manifestacji su bili prisutni i naši pozvani gosti: Gospodin Branko Vujović predsednik Saveza Sport za sve Vojvodine, olimpijski šampion iz Ria 2016. rvač Davor Štefanek sa trenerom Sretenom Damjanovićem, Kristijan Fris učesnik olimpijade u Riu 2016. godine i dopisnici medija iz Magyar Szoa i iz 7 Napa.

Naš program je bio sastavljen na sledeći način; prisutni su se takmičili u sledećim sportskim disciplinama: šah, pikado, beach volley, picigen. Deca su učestvovala u atletskim discplinama trčanje, skok u dalj iz mesta, nadvlačenje konopca. Za najmlađe je organizovano takmičenje u izgradnji kule od peska. Najatraktivnije je bilo takmičenje u jedenju lubenice u kojoj je učestvovalo oko 23 mališana. Kako se vidi i u programu, pored brojnih sportskih disciplina održane su i promocije raznih plesnih grupa, koji su na najlepši način iskoristili priliku da budu interesantni, simpatični, atraktivni i uspešni.

Na kraju ovog izveštaja u ime UDRUŽENJA „SPORT ZA SVE” OPŠTINE SENTA zahvaljujem se na Vašoj  pomoći!

Izveštaj sa manifestacije

Slične vesti